Styret har fått noen spørsmål om fuktighet inne i leilighetene.
Vi ønsker opplyse om at høy luftfuktighet inne i leilighetene som oftest skyldes for dårlig lufting.
Dersom du er i tvil, ta gjerne kontakt med vår vaktmester som kan hjelpe deg å se på saken.

Kort om lufting

Det er luftespalter over alle vinduer, disse anbefaler vi at står åpne slik at fuktig luft kan slippe ut av leiligheten. Dersom det finnes andre ventiler (dette varierer litt fra leilighet til leilighet) anbefaler vi at disse ikke stenges helt. Det er også god praksis å i tillegg "sjokklufte", dvs åpne vinduer helt i noen minutter (5-15 minutter) og på den måten få frisk, tørr luft inn i leiligheten. Dette vil ikke senke innetemperatur nevneverdig.
Husk også at møbler, spesielt slik som sofaer og senger, ikke bør settes helt inntil yttervegger, det skal være luft mellom vegg og møbel for å unngå statisk luft hvor det kan oppstå "fuktfeller".
Om vinteren, det vil si i fyringssesongen, skal relativ luftfukt være mellom 20% og 40% i de varme oppholdsrommene. I kjøligere rom (15 til 18°C) kan luftfukten være opp til 50%. Om sommeren kan luftfukten ligge høyere, men bør ikke over 60%.
For å måle luftfuktighet kan man kjøpe et enkelt hygrometer/termometer og plassere i rommet der man ønsker å måle (f.eks i soverommet).
Eksempel fra Clas Ohlson: